Recipe prepared by: Neli Selan Published: 09. 12. 2019
young spinach
buckwheat porridge
apples
lime
honey
dense drinking yoghurt
mint
Preparation time 20 min
+ -
Serving size per 4 persons
Suitable for Vegetarians

GREEN BEVERAGE

The happiness of the whole day depends on a great breakfast - a green drink is one big happiness

Ingredients

  • 1 young spinach
  • 7 tablespoons of buckwheat porridge (cooked or soaked overnight)
  • 6 tablespoons of sliced apples
  • half lime juice
  • 1 tablespoon of honey
  • 0.5 l dense drinking yoghurt
  • some mint leaves

GREEN BEVERAGE

The happiness of the whole day depends on a great breakfast - a green drink is one big happiness

Clean, wash and dry the spinach leaves. Cook and cool the buckwheat porridge. Peel the apple and cut into smaller slices. Squeeze half of the lime.

Add spinach leaves, buckwheat porridge, apple, lime juice, honey and drinking yoghurt into the electric mixer, and mix together smoothly. Pour the prepared beverage into a glass and drink immediately.

Kot inštruktorica kulinarike v višješolskem študijskem programu Gostinstvo in turizem je že več let zaposlena na BIC Ljubljana. Skupaj s študenti v delavnicah Mami, oči v soboto kuham jaz za kulinariko navdušuje tudi otroke. Je dobitnica medalje za odličnost v kulinariki na mednarodnem tekmovanju Euroskills, svoje izkušnje s tekmovanj pa tudi sama zelo uspešno prenaša na študente. Njene nasvete o kulinariki najdete tudi v prilogi Odprta kuhinja tednika NeDelo.

Related recipes

Pijače

Hruševka

Preparation time: 30 min

Often overlooked drink, mentioned also by Ivan Cankar in his work Črtice* - ”In one spacious vestibule we sat behind a table on a bench, ate wheat bread and drank cold, sweet hruševka”.

Open the recipe
Pijače

Conditum paradoxum

Preparation time: 15 min

The spicy wine, drunk by the ancient Romans, was also used for toasts in the former Ljubljana - Emona and in Žumberak – Samoborsko gorje. The famous Apicius wrote about it in the 4th or 5th century.

Open the recipe

Spletno mesto www.kulinaricna-dozivetja.eu uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih