Recept pripravil: Neli Selan Objavljeno: 09. 12. 2019
Mlada špinača
Ajdova kaša
Jabolko
Limeta
Med
Tekoči gosti jogurt
Meta
Čas priprave 20 min
+ -
Količina jedi za 4 osebe
Primerno tudi za Vegetarijance

Zeleni napitek

Sreča celotnega dneva je odvisna od odličnega zajtrka – zeleni napitek je ena sama sreča.

Sestavine

  • 1 pest mlade špinače
  • 7 žlic ajdove kaše (kuhane ali namočene čez noč)
  • 6 žlic na krhlje narezanih jabolk
  • sok polovice limete
  • 1 žlica medu
  • 0.5 l tekočega gostega jogurta
  • nekaj listov mete

Zeleni napitek

Sreča celotnega dneva je odvisna od odličnega zajtrka – zeleni napitek je ena sama sreča.

Liste špinače očistimo, operemo in osušimo. Ajdovo kašo skuhamo in ohladimo. Jabolko olupimo in narežemo na manjše krhlje. Polovico limete dobro ožmemo.

V električni mešalnik dodamo špinačne liste, ajdovo kašo, jabolka, sok limete, med in tekoči jogurt ter vse skupaj gladko zmešamo. Pripravljen napitek nalijemo v kozarec in takoj spijemo.

Kot inštruktorica kulinarike v višješolskem študijskem programu Gostinstvo in turizem je že več let zaposlena na BIC Ljubljana. Skupaj s študenti v delavnicah Mami, oči v soboto kuham jaz za kulinariko navdušuje tudi otroke. Je dobitnica medalje za odličnost v kulinariki na mednarodnem tekmovanju Euroskills, svoje izkušnje s tekmovanj pa tudi sama zelo uspešno prenaša na študente. Njene nasvete o kulinariki najdete tudi v prilogi Odprta kuhinja tednika NeDelo.

Sorodni recepti

Pijače

Hruševka

Čas priprave: 30 min

Pogosto prezrta pijača, ki jo je v svojih Črticah* omenjal tudi Ivan Cankar – »V neki prostorni veži smo sedeli na klopi za mizo, jedli smo pšenični kruh in pili mrzlo, sladko hruševko«.

Odpri recept
Pijače

Conditum paradoxum

Čas priprave: 15 min

Začinjeno vino so pili že stari Rimljani, o njem je v 4. ali 5. stoletju pisal slavni rimski gurman Apicij, z njim so nazdravljali tudi v rimski Ljubljani - Emoni, pa v Žumberaku-Samoborskem gorju.

Odpri recept

Spletno mesto www.kulinaricna-dozivetja.eu uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih