Skutin namaz z gorčico

Recept pripravila: Neli Selan Objavljeno: 09. 12. 2019
Delikatesni hren
Pasirana skuta
Kisla smetana
Sol
Poper
Petršilj
Gorčična semena
Čas priprave 10 min
+ -
Količina jedi za 4 osebe
Primerno tudi za Vegetarijance
Hladne jedi

Skutin namaz z gorčico

Hrena ne jemo le za veliko noč.

Sestavine

  • 100 g delikatesnega hrena
  • 200 g pasirane skute
  • 50 g kisle smetane
  • 50 g gorčičnih semen
  • sol
  • poper
  • peteršilj
Hladne jedi

Skutin namaz z gorčico

Hrena ne jemo le za veliko noč.

Zmešamo skuto skupaj z delikatesnim hrenom, kislo smetano, gorčičnimi semeni in začimbami. Peteršilj fino nasekljamo. Zmes dobro premešamo in postrežemo.

Kot inštruktorica kulinarike v višješolskem študijskem programu Gostinstvo in turizem je že več let zaposlena na BIC Ljubljana. Skupaj s študenti v delavnicah Mami, oči v soboto kuham jaz za kulinariko navdušuje tudi otroke. Je dobitnica medalje za odličnost v kulinariki na mednarodnem tekmovanju Euroskills, svoje izkušnje s tekmovanj pa tudi sama zelo uspešno prenaša na študente. Njene nasvete o kulinariki najdete tudi v prilogi Odprta kuhinja tednika NeDelo.

Sorodni recepti

Hladne jedi

Namaz s pehtranom

Čas priprave: 10 min

Pehtran ni samo za v potico.

Odpri recept
Hladne jedi

Zeliščni namaz

Čas priprave: 10 min

Zeliščni namaz je boljši od konzerve paštete.

Odpri recept

Spletno mesto www.kulinaricna-dozivetja.eu uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih